Бібліотека ВСП "Роменський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету"

Про нас

Нові надходження

Статистика
» Зареєстрованих на сайті
Всього: 49
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» З них
Адміністраторів: 5
Звичайних користувачів: 44


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Користувачі, які відвідали
сайт за сьогодні :

Головна » 2017 » Февраль » 16 » Були ми там, куди нас кликав час...
11:43
Були ми там, куди нас кликав час...

Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою» новітньої історії.

Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. 28 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика…

А солдати не обговорюють накази. Вони їх виконують. Там, в у щелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти довели: вони гідні продовжувачі слави ветеранів Великої Вітчизняної війни, вони – умілі їх учні.

Вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці – це риси воїнської майстерності і доблесті були постійними супутниками цих по суті хлопчаків, одягнутих у військову форму.

15 лютого особливий день для афганців, цього дня закінчилась війна . Щороку воїни-інтернаціоналісти відзначають останній день виведення радянських військ з Афганістану, які пройшли пекло цієї війни і не поповнили списки загиблих. Солдату афганцю з Сумщини – Шебеді С.М. випав щасливий квиток – йому випало життя. Він повернувся до рідного дому.

$IMG1_ALT$

Кожен із них найкраще розуміє цінність людського життя і сутність мирного існування, кожен знає як боляче оплакувати втрати, кожен із них чесний перед власною совістю і світлою пам`яттю. Для кожного з них нагороди Батьківщини є незабутньою пам`яттю про суворі дні війни, про безкорисливу дружбу і вірність військовому обов`язку.

Користувачам бібліотеки в читальному залі представлена розгорнута книжкова виставка « Були ми там, куди нас кликав час». Мета якої: ознайомити та розширити знання студентів про історичні події афганської війни, виховувати в студентів почуття патріотизму, гідності та гордості до учасників вiйськових подій в Афганістанi, вiддати данину пам’ятi полеглим воїнам-афганцям.

Переглядів: 575 | Додав: romnyrk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші ресурси

Архів записів

Календар
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Корисні посилання
  • http://library.sau.sumy.ua/
  • http://dnsgb.com.ua/
  • bibliotekacoledg.blogspot.com/
  • koledgemetodist.blogspot.com/
  • pedpresa.ua/